Nordstadstorget, dag 2: Simultan och blixtturnering

Lördagen var den andra dagen av Manhems fyra på Nordstan. Jessica Bengtsson ställde upp som simultangivare mot den schackhungriga allmänheten och fick spela 26 partier mot ett tämligen starkt motstånd. 19-7 blev Jessicas segersiffror inför imponerande nordstadsbesökare.

Nordstadsblixten samlade nio deltagare som möttes i en bergergrupp och på spänningen kunde ingen klaga. Ledarduon Patrik Abrahamsson och Tommy Wickström möttes i sista ronden i ett direkt avgörande parti. Patrik hade Tommy på gaffeln men måste till sist se sin kläpp falla!

Resultat: 1. Tommy Wickström 8 (av 8), 2. Patrik Abrahamsson 6½, 3. Anders Pettersson 5½ (9 delt.), 4. Robert Wiklund , Götaverkens SK 5. Johan Lönnroth 3, 6-7. Zdenko Naglic och Rickard Eklund 3, 8. Linus Eriksson, Bjursås SK 2, 9. Behnam Kamrani 0 (9 delt.).

Manhems knattecup är en utslagningsturnering, där åtta tioåringar (födda 1998) gör upp på storbrädet. I dag spelades de första två kvartsfinalerna. Henry Chen vann över Magnus Linderholm Wamby med 2 – 0 och senare på eftermiddagen kunde Axel Hagren dra längsta strået mot Gabriel Söderström med 1½-½. Semifinalerna och finalen spelas på måndag.

I morgon söndag fortsätter knattecupen med de två återstående kvartsfinalerna. Klockan 13.00 ställer Jörgen Dircks upp som blindspelare mot frivilliga utmanare och innan dess, klockan 11.00, har startskottet smällt för matchen Oldboys mot Youngboys. Det är en minivariant på den klassiska våraktiviteten Manhem Äldre mot Manhem Yngre. Välkommen till Nordstan!