Bemärkelsedag

Under det gångna året hände det sig att skrivaren av dessa rader uppnådde åldern 50 år. – Det kan inte vara möjligt! eller – Du måste väl vara minst tio, nej tjugo år yngre! och liknande var typiska utrop ur medlemsleden när detta blev känt.

Men dagsens sanning var det. I anslutning till själva bemärkelsedagen uppvaktades undertecknad av ett ganska stort antal manhemiter med en gåva i form av en CD-/DVD-spelare. Den ger i stort sett varje dag sköna toner i från sig och förhöjer stämningen på klubbens kontor. Många snälla ord sades också vid överlämnandet, vilket kändes bra.

Men icke nog med detta. Vid Manhems årsmöte i september överraskades föremålet genom en förnyad uppvaktning, denna gång av styrelsekamrater och hedersledamöter i skön förening. Bilden nedan visar hur förre ordföranden Hans Brodén lägger ut texten och samtidigt överräcker en gåva i form av turneringsboken i original från London 1851, den första schackturneringen! För all uppvaktning som kommit mig till del vill jag avsluta höstsäsongen genom att framföra mitt varma tack.

Veteranmärket i brons: Torgny Kjellström, 12 år som manhemit.

En häpen och nyfiken ordförande har just tagit emot den oväntade presenten. I förgrunden sekreteraren Mattias Fredriksson.

Foto: Michael Sheingold.