Tommy Wickström trea i Tomtecupen

Förra helgen spelade höstsäsongens sista tävling på göteborgsscenen. Tomtecupen samlade denna gång 23 deltagare, varav Manhem bidrog med 12 stycken. Vinnare blev än en gång Arash Akbarinia från Kamraterna, men denna gång satt det hårdare åt. Sven Svensson från Skara nådde samma poäng och Manhems egen Tommy Wickström luggade iraniern på en halva redan i inledningsronden och kunde också gå in på bronsplats!

Noteras kan att Henrik Axelsson länge ledde efter fem inledande segrar. En fin insats också av Lars Borgström, som följde upp sin seger i Öppna KM med att erövra ratingpriset.

Resultat: 3. Tommy Wickström 5½ (av 7), 4. Henrik Axelsson 5, 11. Lars Bergström 3½, 12. Lars Borgström 3½, 13. Johan Carlsson 3½, 14. Rickard Eklund 3½, 17. Hans Lindahl 3, 18. Johan Lönnroth 3, 19. Zdenko Naglic 2½, 21. Fredrik Bjerkne 2, 22. Per-Axel Persson 2, 23. Ing-Marie Rustas Wickström 1 (23 delt.).

Fullständig resultatlista finns hos Göteborgs Schackförbund.