Allsvenskan, rond 3: stark avslutning på höstsäsongen

Allsvenskans höstsäsong avslutades med den tredje ronden och samtidigt med elitserielagets kamp i skarasammandraget spelade fjorton av våra övriga sexton lag närmare Göteborg. Det skedde med ett bra utfall. Utöver två derbymatcher knep de våra sex segrar och två oavgjorda mot blott två förluster. Det bådar gott inför vårsäsongen!

I division I Västra spelade Tvåan och kunde trots ett initialt underläge med 2-0 vända och vinna med 4½-3½, mot Halmstad, för tredje gången av tre. Serien leds dock av Majorna som också har tre vinster efter seger med 6-2 mot Trean. Trean ligger under strecket men har kvar de tre sämst placerade konkurrenterna, så än skall ingen yxa kastas i någon sjö.

I division II:5 kunde Fyran bortaslå Varberg med 3½-4½ och parkerar därmed i mitten av serien när densamma gått halvvägs.

I division III:7 spelar Sexan och Åttan med. Sexan kunde skörda en fin seger med 4½-3½ mot Sindjelic, medan Åttan förlorade borta med 5½-2½ mot Kålltorp. Sexan ligger en poäng efter ledande Lerum med Åttan ligger under nedflyttningsstrecket med den knappaste av marginaler.

I III:8 återfinns divisionens glädjeämne såtillvida att Femman fortfarande är obesegrad efter 4-4 borta mot Bosna. Sjuan hade frirond och väntar ännu på sin första poäng, medan Femman toppar gruppen.

I division IV derbyvann Tian mot Nian med 1½-3½ medan Elvan hade frirond. Götaverken 2 toppar gruppen följt av tre hungriga manhemlag.

Fyra manhemlag spelar i division V och av dem kunde Tretton vinna över Örgryte 3 med komfortabla 4-1. Samtidigt nådde Fjorton oavgjort, 2½-2½, hemma mot Länsmansgården. Tolvan vann derbyt mot Femton med 1-4 och toppar serien.

I division VI tog Sexton emot Stenungsund och kunde vinna med knappa 3-2, medan Sjutton bortaslog Majorna 3 med 1-4. Serien ser jämn och oviss ut.

Samtliga resultat och tabeller finns att skåda hos Sveriges Schackförbund. Klicka "Allsvenskan".