Skinkblixten: Louise Segerfelt överraskande segrare

Lussefesten avslutades genom spel av Skinkblixten där icke blott julskinkor utan även julostar och choklad står att vinna för de tre främsta i varje final.

Som klar favorit ställde tidigare vinnaren Björn Andersson, topprankad, upp. Han nådde också A-finalen och gick till finalen där, men där ställdes han mot Louise Segerfelt som gjort en charmant tävling och också kunde lugga Björn på segern i ett bondeslutspel! Kamraterna Johannes Aira och Johan Hansson gjorde upp om tredjeplatsen.

Totalt ställde 29 manhemiter upp till kamp, vilket var över tävlingsledningens förväntan och fler än de senaste åren. Julmaten räckte inte riktigt utan D-finalisterna fick hålla till godo med schacklig kost i pris.

Resultat, A-final: 1. Louise Segerfelt, 2. Björn Andersson, 3. Johannes Aira, 4. Johan Hansson; B-final: 1. Fredrik Westlund, 2. Johan Granholm, 3. Robert Jörn, 4. Ove Alfredsson; C-final: 1. Jonas Ahlqvist, 2. Jessica Bengtsson, 3. Mats Forser, 4. Johan Lönnroth; D-final: 1. Zdenko Naglic, 2. Viktor Lundmark (29 delt.).