Stark insats av Manhem i Juniorallsvenskan

Till årets Juniorallsvenskan hade Manhems lag drabbats av att Victor Nithander trätt in i seniorernas led. Det var därför en inte helt enkel uppgift att ta upp kampen med landets bästa juniorklubbar, eller snarare lag: i divison I hade Rockaden med icke mindre än tre lag!

Manhems lag i skepnad av Peter Vas (hemma från England), Johan Hansson, Zakarias Sjöström Dyrefelt och Johannes Aira inledde tävlingen på bästa sätt genom att slå Rockadens tvåa med 4-0. Rockadenlaget startade med en ganska svag besättning, men ju längre tävlingen led, desto mer rann spelarna till. Mot Sollentunas lag blev siffrorna desamma och efter första speldagen ledde de våra hela tävlingen.

På lördagen besegrades Skara med 3½-½ innan Rockaden 3  fick gå i andralagets fotspår: seger för Manhem med 4-0. Därmed ledde Manhem innan slutdagens direkta final mot Rockaden 1! Väl där visade sig dock motståndet alltför svårt: 0-4 mot ett motståndarlag med nästan 2300 i snittrating. Silver är dock gott nog och marginal nedåt var stor, som nedanstående resultat visar: 1. SK Rockaden 1  19½, 2. SS Manhem 15½, 3. SK Rockaden 2  8, 4. Sollentuna SK 6½, 5. SK Rockaden 3  5½, 6. Skara SS 5 (6 lag). Rockaden 3 och Skara flyttas ned till division II. I Manhems lag tog Peter Vas 4, Johan Hansson 4, Zakarias Sjöström Dyrefelt 4 och Johannes Aira 3½ poäng.

Matchlistor finns här.
Bulletin med samtliga partier samt turneringstabell finns här.