Allsvenskan, rond 1: Många derbyn men ändå överraskningar

I årets kombinerade Allsvenska och distriktsserie har klubben sjutton lag med i leken, åtta åttamanna- och nio femmannalag. Det betyder att vi varje rond har att ställa 109 man på benen. Premiären i Elitserien gick inte riktigt vår väg, men hur såg det ut i lägre serier?

Svaret är att övriga sexton lag svarade för en frirond, sex derbymöten och tre matcher mot övriga klubbar. De senare inbringade en seger, en oavgjord match och en förlust.

I division I Västra möttes Tvåan och Trean, i en match som Tvåan tog hem med 4½-3½ utan att övertyga. Tvåans mål är återkomst i Superettan – ganska svårt – medan Treans självklart inriktar krafterna på nytt kontrakt.

Fyran spelar i division II och fick inleda mot Kärra. Oavgjort resultat var knappast att betrakta som en framgång.

I division III finns fyra manhemlag med, fördelade på två grupper. Femman vann programenligt mot Sjuan med 2½-5½, medan Åttan svarade för en liten skräll genom att slå Sexan med 3½-4½.

De tre lagen i division IV slapp att möta varandra. Medan Tian inledde med frirond spelade Nian oavgjort med Götaverken 2 – 2½-2½. Elvan hade inga problem med Mölndal 3 och vann med 4½-½.

I division V har vi fyra lag med, som drabbade samman i premiären. Tolvan vann programenligtä över Fjorton med 1 – 4. Däremot kunde Femton överraska med att vinna över Tretton med 1½-3½!

Två manhemlag är med i division VI och i detta möte vann Sexton över Sjutton med 3½-1½.

Alla resultat jämte serietabeller finns att hitta hos Sveriges Schackförbund – klicka på Allsvenskan i vänsterspalten. Nytt för i år är att också göteborgsserien finns redovisad där.