Fina insatser av Manhem i Skol-SM

Manhem anträdde resan till Skol-SM i Surahammar med en liten, men som det skulle visa sig vass trupp. Mindre reserfarna deltagare oroade sig när reseledaren syntes dröja vid Centralstationen, men läget var som vanligt under total kontroll.

Av de tio manhemiterna i startfälten kunde sex placera sig bland de tio främsta. Allra bäst gick det för Johan Hansson, som gick in som tvåa i B-klassen. Därmed är Johan kvalificerad att representera Sverige vid Skol-NM till våren. Över huvud taget båda resultaten gott för våra deltagare, men våra framgångsrika pristagare hade mått bra av att ha sällskap av en del som såg och lärde. Skol-SM är alls ingen elittävling utan ett utmärkt tillfälle att samla erfarenheter och ha roligt på vägen. Men nästa år går denna ungdomsschackets höjdpunkt i Göteborg! Manhem kommer att samarrangera med Mölndals SK och förberedelserna har redan börjat.

Det sammanlagda deltagarantalet stannade denna gång vid 417 stycken. Vissa klubbar avstår från deltagande, trots att resor till tävlingar hör till det roligaste i schacket.

Resultat; A (1988-91): 9. Alexander Heino 5 (av 8; 37 delt.); B (1992-93): 2. Johan Hansson 6½, 18. Harald Berggren Torell 4 (49 delt.); C (1994): 7. Andreas Ahlberg 5 (41 delt.); D (1995): 5. Jessica Bengtsson 5½, 7. Louise Segerfelt 5½ (44 delt.); E (1996): 36. Isak Ungerfält 3½ (54 delt.); F (1997): 6. Gabriel Svorono 7½ (av 11; 75 delt.); G (1998): Inga manhemiter deltog (50 delt.); H (1999): 16. Gösta Larsson 6 (37 delt.); I (2000-): Inga manhemiter deltog (30 delt.).

Att göteborgsschacket har medvind visas inte minst av att tre klassegrar bärgades av göteborgare: Filip Johansson och Gustav Nordin från Mölndal vann 1997- respektive 1998-klassen, medan örgryteknatten Filip Landin tog hem yngsta klassen!

Johan Hansson vann sin hittills största framgång med ett silver i B-klassen.

Johan Hansson vann sin hittills största framgång med ett silver i B-klassen.

Alexander Heino kom nia i äldsta klassen efter remi med mersmak mot 700 poäng högre rankade Inna Agrest

Alexander Heino kom nia i äldsta klassen efter remi med mersmak mot 700 poäng högre rankade Inna Agrest.

Harald Berggren Torell: adertonde i B-klassen.

Harald Berggren Torell: adertonde i B-klassen.

Jessica Bengtsson och Louise Segerfelt slutade femma respektive sjua bland 95-orna

Jessica Bengtsson och Louise Segerfelt slutade femma respektive sjua bland 95-orna.

Isak Ungerfält visade fighting face i 96-klassen.

Isak Ungerfält visade fighting face i 96-klassen.

Än en gång högt: Gabriel Svorono sexa i 97-klassen.

Än en gång högt: Gabriel Svorono sexa i 97-klassen.

Samlad debutant: Gösta Larsson blev sextonde i 99-klassen.

Samlad debutant: Gösta Larsson blev sextonde i 99-klassen.

Reseledaren Mats Eriksson var som vanligt i läge att samla upp eventuella eftersläntrare.

Reseledaren Mats Eriksson var som vanligt i läge att samla upp eventuella eftersläntrare.