Stellan Persson delade segern i DM

Göteborgsmästerskapet slutfördes på måndagen. Av de sextio deltagarna utgjorde manhemiterna en modig andel om 28 deltagare. De våra blev långt ifrån utan framgångar och en och annan nedflyttning kunde också inregistreras i enlighet med livets gång.

I DM-gruppen blir det nu särspel om DM-titeln mellan Ture Lehtonen, Lundby SS och Stellan Persson. Exakt när det skall äga rum är något oklart, eftersom Stellan far till sydliga breddgrader tämligen snart, för att återkomma först till vintern. Hur som helst, grattis!

Grattis också till klassegrarna i klass II (Rickard Dave, Johan Hansson) och I (Tommy Wickström), i samtliga fall ensamma på 7 poäng. Starkt!

Resultat, DM-gruppen: 1. Stellan Persson och Ture Lehtonen, Lundby SS 6 (av 8), 4. Björn Holmgren 4½, 5. Sören Svensson 4, 9. Patrik Abrahamsson 1½ (nedfl.); Stefan Klang utgick (nedfl.); Klass I: 1. Tommy Wickström 7 (av 9; uppfl.), 3. Jens Ekström 6½, 5. Johannes Aira 4½, 6. Fredrik Westlund 4; Klass II:1: 1. Johan Hansson 7 (av 8; uppfl.), 2. Karl Malbert 5½, 3. Jakob Andreasson 5, 6. Håkan Warston 3 (nedfl.), 7. Bo-Göran Mellbin 3 (nedfl.), 8. Lars Borgström 3 (nedfl.); Klass II:2: 1. Rickard Dave 7 (av 9, uppfl.), 2. Andreas Ahlberg 6½, 3. Jessica Bengtsson 6½, 6. Rickard Eklund 4½, 7. Bo Ohlsson 3½ (nedfl.), 9. Jan Falk 2 (nedfl.), 10. Vojislav Djordjic 2 (nedfl.); Klass III:1: 2. Zdenko Naglic 6½ (av 9), 5. Roine Carlsson 5, 7. Claes Brauer 4; Klass III:2: 3. Johan Granholm 6 (av 9), 9. Calle Jarebo 3½, 10. Glenn Johansson 0. Samtliga grupper innehöll tio spelare från början.

Fullständiga resultat hittas på Göteborgs  Schackförbunds hemsida.