Stronga insatser i Talangjaktens riksfinal

På lördagen spelades Talangjaktens riksfinal i Säffle. Från Manhems synnerligen omfattande kvaltävlingar hade trettiotalet av de kvalificerade barnen anmält sig till den tuffa sverigefinalen och resultaten blev över förväntan.

Att klubben skulle få en del goda placeringar i mellanstadieklassen var inte oväntat, men slutlistan med fyra man bland de tio främsta är ändå mycket fin. Nio av de våra kom bland den bästa tredjedelen som fick pokal och praktiskt taget alla tog hälften eller mer av poängen.

Allra längst framme höll sig Gabriel Svorono mot i många fall två år äldre motstånd. En fjärdeplats blev slutresultatet.

Gabriel verkade inte alltför deppig över sin fjärdeplats.

Gabriel verkade inte alltför deppig över sin fjärdeplats (foto. Henrik Sande).

Våra duktiga 95:or skötte sig bra som grupp betraktat, med fem man bland de femton främsta. Inte minst gäller det Alexander Scabuzzos sjundeplats som bådar gott för framtiden. Omedelbart efter hittade vi Viktor Lundmark och strax därefter nykorade svenska flickmästarinnan Louise Segerfelt trots förlust i sista ronden.

Resultat, mellanstadiet: 4. Gabriel Svorono 6½ (av 8), 7. Alexander Scabuzzo 6, 8. Viktor Lundmark 6, 10. Louise Segerfelt 5½, 14. Jessica Bengtsson 5, 15. Daniel Skorczynski 5, 21. Alexander Moberg 5, 22. Olof Sanchez 5, 25. Alex Nitsche (79 delt.).

I lågstadiet var inte de resultatmässiga förväntningarna särskilt högt ställda. Vår trupp bestod av praktiskt taget uteslutande färskingar med mycket liten tävlingsvana. Mot den bakgrunden var det utmärkt att alla nafsade åt sig minst 2½ poäng, i de flesta fall mer. Det viktigaste är att man befäster schackintresset och när väl intresset finns så brukar det ordna sig med schackdragen också allteftersom. En pokalplats blev det ändå för Manhem-truppen.

Resultat, lågstadiet: 21. Jonas Persson 5 (80 delt.).

Slutfacit av Manhems insats blev alltså mycket gott. På plats flöt också arrangemangen väl och det är troligt att de flesta av våra deltagare styrde kosan hemåt nöjda.

Resultatlista finns på Säffle SK:s hemsida.