Välbesökt junioravslutning

Torsdagen den 13 december var det dags för avslutning för träningsgrupperna i klubblokalen. 36 barn och ungdomar mötte upp för den traditionella lagtävlingen.

Första grenen var tipstävlingen med inslag av både schack och jul. Fyra ungdomar svarade för den aktningsvärda prestationen att ro ihop tio rätt av tretton möjliga: Diederik Harmsen, Alfred Stranne, Gabriel Svorono och Isak Ungerfält. Suveränt bästa resultat hade dock Harald Berggren Torell med alla tretton. Därmed upprepade han sin bedrift från i våras!

Därnäst vidtog köblixten. Fem deltagare lyckades vinna fyra partier, nämligen Andreas Ahlberg, Johannes Aira, Tove Axelsson, Johan Hansson och Hannes Thell.

Så följde indelningen i fyra lag. När så hade skett visade det sig att laget Ååååhhh – ägd! tagit en resolut ledning genom insatsen i tipstävlingen. I den påföljande lagledarsimultanen kunde dock Gangsters och Typ knappa in. När det efter fikapausen var dags för det avslutande Tomteschacket var lagtävlingen fortfarande en öppen affär.

Bakom tre helt jämna lag kunde Gangsters gå ifrån och vinna, men inte med tillräckligt stor marginal. Resultat: Ååååhhh – ägd! 153, Gangsters 146, Typ 141 och Sjtekan 122 poäng. I Ååååhhh – ägd! ingick Harald Berggren Torell, Elias Karlsson, Edvin Hägg, Alexander Scabuzzo, Diederik Harmsen, Linus Sundström, Michael Green, Mathias Sundblad och Alfred Stranne.

Kvällen avslutades med prisutdelningar, icke blott för lagtävlingen utan även för träningsgruppernas poängligor. Träningarna återupptas i vecka 3, d.v.s. den andra skolveckan.