Joel Åkesson tog hem Tomtecupen

Under helgen spelades göteborgsschackets sista tävling för året: Tomtecupen. 27 spelare, varav drygt hälften manhemiter, gjorde upp över sju 45-minuterspartier. Joel Åkesson inledde med en remi mot klubbens påläggskalv Johan Hansson och säkrade segern med en remi mot Örgrytes Mikael Arnelind, men var i övrigt helt omutlig och vann ensam på 6 poäng.

Björn Holmgren börjar spela sig i form och tog bl.a. en meriterande skalp mot Sven Svensson, Skara. Ratingpriser togs av nyssnämnde Johan Hansson och av Bo-Göran Mellbin. Bra jobbat!

Resultat: 1. Joel Åkesson 6 (av 7), 2. Leif Svensson, SA Mark 5½, 3. Mikael Arnelind, Örgryte SK 5, 4. Said Outgajjouft 4½, 5. Robert Wiklund, Götaverkens SK 4½, 6. Björn Holmgren 4½, 7. Johan Hansson 4½, 8. Björn Andersson 4, 11. Fredrik Westlund 4, 12. Bo-Göran Mellbin 4, 15. Jessica Bengtsson 3½, 16. Rickard Eklund 3½, 17. Andreas Ahlberg 3, 18. Zdenko Naglic 3, 19. Lars Borgström 3, Johan Lönnroth 3, 22. Svante Norlander 2½ (27 delt.).