Jessica Bengtsson i juniorlandslaget

Den 7-13 oktober spelade det svenska juniorlandslaget i den s.k. Östersjöturneringen i Narva, Estland. Varje lag bestod av en pojke och en flicka upp till respektive 18, 16, 14, 12 och 10 år. Vid Sveriges bord för Flickor-12 spelade icke okända Jessica Bengtsson, som har haft en flitig höst med flera utvecklande internationella uppdrag.

För motståndet svarade Estland I, Estland II, Lettland, Litauen, S:t Petersburg och Finland och Jessica skötte sig så bra att hon blev bästa spelare vid sitt bord. Allmänt sett gjorde flickorna starka insatser medan pojkarna hade mera motigt, tvärtemot vad man normalt väntar sig i kamp med lag österifrån.

Narva är en gammal gränsstad och rymmer en fästning, som också var spelplatsen för tävlingen. Förutom själva tävlingen bjöds också på stormästarsimultan och spel med levande pjäser. 

Resultat: 1. S:t Petersburg 43½, 2. Litauen 37, 3. Estland I 36½, 4. Lettland 30, 5. Sverige 26½, 6. Estland II 18½, 7. Finland 18 (7 lag). Vid Flickor-12 tog Jessica Bengtsson 5 poäng av sex möjliga.

Här hittar du tävlingens hemsida. Där kan man se samtliga resultat, partier och inte minst bilder. Spana gärna in den ståndsmässiga spellokalen (Klicka "Pildid")!