Manhem Open, rond 6: Manhemiter väl framme

Endast en rond återstår nu att spela av årets Manhem Open. Den sjätte ronden innebar att ledande polacken Dariusz Swiercz fick släppa sin första remi, detta mot Alexander Johansson i ett hårt parti. Han har dock en poängs försprång inför slutronden och därtill med säkerhet bra kvalitetspoäng, så det skall nog mycket till för att någon skall lugga honom på slutsegern.

Trolig slutsegrare: Dariusz Swiercz, Polen

Trolig slutsegrare: Dariusz Swiercz, Polen (foto: Björn Andersson)

Samtidigt kunde rockadaren Simon Hänninger vinna mot Aleksandra Lach i ett rafflande parti med rockad åt olika håll.

Manhemiterna gör fint ifrån sig. Johan Hansson revanscherade sig omedelbart efter förmiddagens förlust, vann mot Martin Östlund och får avsluta turneringen vid andra bordet mot just Hänninger. Jessica Bengtsson spelade remi och ägnade kvällen åt att vinna sitt avbrott med kvalitet under men med aktiv kung. Andreas Ahlberg vann sitt parti medan Daniel Skorczynski förlorade mot meriterade Eric Vaarala.

Ställningen inför sista ronden: Dariusz Swiercz, Polen 5½, Simon Hänninger och Markus Anderljung, båda SK Rockaden 4½, Alexander Johansson, Lunds ASK, och Aleksandra Lach, Polen 4, Johan Hansson, Jessica Bengtsson och Eric Thörn, Kristallens SK 3½, …, Andreas Ahlberg 2½, Daniel Skorczynski 2 (22 delt.).

Fullständig turneringstabell inklusive lottningen för sista ronden hittar du här.