Stellan Persson fjortonde i spanska veteranmästerskapen

Manhemiten Stellan Persson bor som vissa kanske vet på Mallorca under sommarhalvåret. I Calvià spelades det öppna spanska veteranmästerskapet med Stellan och bl.a. fyra stormästare som deltagare. Tävlingen vanns av stormästaren Evgenij Svesjnikov, välkänd för bl.a. den sicilianska variant som bär hans namn, tätt före sverigebekantingen Juan Bellón. Stellan inledde försiktigt men spurtade med fyra vinster och slutade på 5½ poäng efter att ha mött fyra spelare rankade över 2200. Bland motståndarna märktes gamle danmarksmästaren Björn Brinck-Claussen som Stellan hade i säcken, dock utan att knyta till. Parallellt spelades en stormästarturnering med bl.a. fyra svenska stormästare med Emanuel Berg i spetsen.

Resultat: 1. Evgenij Svesjnikov, Lettland 8 (av 9), 14. Stellan Persson 5½ (55 delt.)

Mer om turneringen finns att läsa här.