Robert Wiklund segrade i Ebbe Cup 13

På söndagen färdigspelades Ebbe Cup med ordningsnumret 13. Tjugofyra man gav sig som tidigare nämnts i en lek som leddes av Torbjörn Einegren med assistans av Zdenko Naglic. Sista speldagen blev avgörande som naturligt i en femrondersturnering: fjärde ronden såg Johan Hansson besegra sin fullpoängarkollega Jacob Stråberg.

Johan ledde därmed i ensamt majestät inför rond 5, men ställdes där mot Robert Wiklund som blev övermäktig denna gång. Alltså Götaverken-seger och som framgår av prislistan nedan följdes han av ett koppel hungriga manhemiter. Noteras bör speciellt orankade nye medlemmen Branko Skrobos goda insats.

Resultat: 1. Robert Wiklund, Götaverkens SK 4½ (av 5), 2. Johannes Aira 4, 3. Johan Hansson 4, 4. Tommy Wickström 4, 5. Patrik Abrahamsson 3½, 6. Jacob Stråberg 3, 7. Kent Jägerflod, SK Kamraterna 3, 8. Martin Oxelqvist 3, 9. Mike Larsson, SK Kamraterna 3, 10. Lars Borgström 3, 11. Zdenko Naglic 3, 12. Börje Persson, Borås-Fristad SK 2½, 13. John Pettersson 2½, 14. Branko Skrobo 2½, 15. Torbjörn Einegren 2½, 16. Per-Axel Persson 2, 17. Robert Anderzén, Örgryte SK 2, 18. Andreas Ahlberg 2, 19. Martin Bjureblad, Kärra SS 2, 20. Rickard Eklund, Majornas SS 1, 21. Kjell Ljungqvist 1 (24 delt.). Stig Grönlund, Öckerö SS, Alexander Holzman-Ekholm, Majornas SS och Svante Norlander utgick.

Pristagare blev de fyra främsta ovan. Dessutom erövrade Lars Borgström och Jacob Stråberg ratingpris.