Goda manheminsatser i Folkschackfestivalen

På fredagen avslutades Folkschackfestivalen – Scandinavian Chess Tournament. Tvenne manhemiter hade hörsammat kallelsen till Täby och de gick båda genom turneringen utan poängförlust mot lägre rankade motståndare, låt vara att inte så många möjligheter därtill bjöds.

Daniel Björkdahl inledde som tidigare rapporterats med tre spikar följda av livesändning och det ena med det andra. Återstoden av turneringen innebar mängder av nyttiga erfarenheter av spel mot starkt motstånd och även ytterligare en vinst mot en 18-rankad motståndare. Daniel återvänder hem till Göteborg med ett substantiellt ratingplus i bagaget och hemsidan gratulerar.

Johan Granholm var rankad tämligen lågt (192) bland de 215 deltagarna och tog bestämt hand om de tre lägre rankade motståndarna. De övriga vedersakarna låg samtliga tre hundra ratingpoäng eller mer över och blev också övermäktiga denna gång. En fullt godkänd insats.

I skuggan av de båda manhemiternas frammarsch vanns turneringen dubbelt av två av de gästande kinesiska landslagsspelarna före bäste svensken Emanuel Berg.

Resultat: 127. Daniel Björkdahl 4 (av 9), 185. Johan Granholm 3 (215 delt.).

Mer om Folkschackfestivalen kan läsas här.