Allsvenskan: lottning för Elitserien och Superettan

Lottningen för den instundande säsongen för de högsta serierna ligger sedan en tid ute på Sveriges Schackförbunds hemsida. Den minnesgode erinrar sig säkert att vårt representationslag gick i mål som femma i Elitserien i våras och är alltså inlottat igen. Man kan notera att serien inrymmer sex lag från stockholmsregionen men däremot inget från Norrland. Förutsättningarna för kostnadsmässigt gynnsam lottning är alltså goda. Så här ser det ut för Manhems del:

Elitserien – Manhem

Speldag
Motståndare
Spelort
19 okt SK Rockaden Göteborg
20 okt Sollentuna SK Göteborg
21 okt Västerås SK Göteborg
17 nov Lunds ASK Göteborg
18 nov Åstorps SS Göteborg
12 jan SK Kamraterna Göteborg
  2 feb Limhamns SK Malmö
23 feb Skara SS Skara
  7 mar Solna SS Uppsala
  8 mar Wasa SK Uppsala
  9 mar Upsala ASS Uppsala

Hemmapubliken kommer att kunna beskåda pojkarna i Ettan vid inte mindre än sex tillfällen under det kommande året. Resmässigt får vi en övernattningsresa till Malmö, en dagsresa till Skara och det stora slutsammandraget i Uppsala. Precis som de tidigare säsongen får vi ta oss an de förmodat svåraste lagen under seriens första halva. Hela lottningen ser du här.

Superettan – Manhem 2

Speldag

Motståndare
Spelort
20 okt Farsta SK Göteborg
21 okt SK Rockaden II Göteborg
12 jan Västerviks ASK Västervik
13 jan Eksjö-Aneby-alliansen Eksjö
  2 feb Örgryte SK Göteborg
23 feb Lundby SS Göteborg
  7 mar Upsala ASS II Uppsala
  8 mar SK Passanten Uppsala
  9 mar SK Rockaden, Umeå Uppsala

Superettans införande har föregåtts av en del farhågor för kostnaderna och inte minst vid klubbens vårmöte i maj ställdes frågor av vaksamma medlemmar. Det kan konstateras att vi får två resor under säsongen, ett dubbelmöte i Småland och slutsammandraget i Uppsala. Självklart går det inte att få lika låga kostnader som i en söderserie med fem göteborgslag, men utfallet får anses vara klart acceptabelt. Det är många hårda lag med i serien och behöver komma sexa bland de tio för att förnya kontraktet. Det är inte självklart enkelt att klara det betinget. Hela lottningen ser du här.

Man kan notera att Elitserien och Superettan avslutas gemensamt i Uppsala. Det blir en redig schackfest!

För division I-III finns ingen lottning gjord i nuläget, bara en preliminär gruppindelning. Dock finns det en del vakanser, så man kan förutspå en del ändringar. För distriktsserien (div IV-VI) görs lottningen i oktober efter att anmälningstiden gått ut.