Johan Granholm gruppsegrare i Flunsan

Det klassiska Flunsåsschacket avgjordes traditionsenligt under Sture Hellbergs ledning. Icke mindre än åttio deltagare hade formerat sig på startlinjen, uppdelade i tio grupper. Bland dessa återfanns blygsamma elva manhemiter. Johan Granholm rodde hem en gruppseger och vi fick ytterligare tre pristagare i tvåorna Patrik Abrahamsson, Zdenko Naglic och Andreas Ahlberg.

Resultat, grupp 1: 3. Olle Häggström 4 (av 7), 4. Karl Johan Moberg 4 (8 delt.); grupp 2: 3. Said Outgajjouft 4½; grupp 3: 2. Patrik Abrahamsson 4½, 6. Ove Alfredsson 3½, 8. Lennart Rydholm 0; grupp 5: 6. Johan Lönnroth 2; grupp 8: 2. Zdenko Naglic 6, 4. Torbjörn Einegren 3; grupp 9: 1. Johan Granholm 5, 2. Andreas Ahlberg 5.

Ytterligare en manhemframgång kunde inregistreras i och med att Torbjörn Einegren var en av tre man med sex rätt (av sju, vilket ingen hade) i poängpromenaden. Efter utslagsfrågan kom Torbjörn tvåa.