Flera topplaceringar i Göteborg Cup men tunn bredd

Årets upplaga av Göteborg Cup samlade 152 ungdomar, vilket får betecknas som acceptabelt mot bakgrund av att vi tvingades nyttja helgen över Valborg och Första maj, betydligt tidigare än vanligt. Det var också ny lokal i form av Hvitfeldtska gymnasiets södra byggnad, ett utmärkt val ur funktionärssynvinkel: nästan ingen möbelflyttning alls behövde företas och vi kunde ha alla klasser i två närbelägna salar på samma våningsplan.

Inte fullt lika bra var deltagandet från Manhems egna ungdomar ­ blott femton spelare slöt upp. Här måste uppryckning ske till nästa år. Dock kunde vi glädja oss flera framgångar med Johannes Airas silver och Harald Berggren Torells brons som höjdpunkter. Tre fina fjärdeplatser blev det också genom Andreas Ahlberg, Louise Segerfelt och Gabriel Svorono.

A (1989-90): Inga manhemiter deltog (3 delt.); B (1991-92): 2. Johannes Aira 5½ (av 7), 5. Johan Hansson 4½, 10. Mattias Carlsson 4 (25 delt.); C (1993-94): 3. Harald Berggren Torell 5 (av 7), 4. Andreas Ahlberg 5, 8. Jessica Bengtsson 4½ (40 delt.); D (1995-96): 4. Louise Segerfelt 6 (av 9), 9. Daniel Skorczynski 5½, 23. Lukas Thell 4, 27. Hannes Thell 4, 28. Alexander Karlsson 4, 33. Isak Ungerfält 3 (37 delt.); E (1997-): 4. Gabriel Svorono 11 (av 15), 36. Kristian Eliasson 6½, 38. Henry Chen 6½ (50 delt.). Lagtävlingen: 1. Fyns Skole Skak, Danmark 125.00, 2. Århus Skoleskak, Danmark 119.46, 3. SK av 1911, Norge 112.14, 4. SS Manhem 86.15, 5. BMS Skak, Danmark 66.81.

Tävlingen är som bekant ett samarrangemang med Warta och Lundby SS. Manhems funktionärer var Mats Eriksson, Claes R. Nilsheden, Victor Nithander, Jakob Wåhlander, Vincent Andréasson och Rickard Dave.

Bilderna nedan är tagna av Matti Virolainen, primus motor i Lundby SS. Fullständiga resultat hittar du här.


En översikt av aulan, där klass D och E spelade. Mannen i blå tröja är Johs. Kjeken, ledare för SK av 1911 från Oslo.


En översikt av den sammanslagna AB-klassen. På andra sidan mittgången spelade klass C.


Dags för prisutdelning! Under deltagarnas lunchpaus har lokalen dukats om.


I topp i A-klassen (89-90): tvåan Alvin Moustgaard, BMS, och Ray Jia Qi Xue, SK av 1911.


Tättrion i B-klassen (91-92): Trean Kasper Aagaard, Århus, segrarinnan Marianne Wold Haug, SK av 1911 och vår egen silverman Johannes Aira.


B-klassens pristagare uppradade.


De främsta i D-klassen (95-96). Femma från vänster Louise Segerfelt och till höger om henne Philip Blom, Örgryte.


I den yngsta klassen var spelarna födda 1997 eller senare. Längst till vänster ser man funktionären Jakob Wåhlander.


John Dahlberg, legendarisk ledare från Fyns Skole Skak, kunde föra hem lagpriset än en gång.


Pristagarna i handikappblixtturneringen, som hölls kvällen innan sista dagen. De båda något längre gentlemännen är trean Jesper Skjoldborg, ledare för Århus Skoleskak, och tvåan Anton Frisk Kockum, Örgryte.