Gabriel Svorono vann Manhems talangjakt

Talangjakten är en riksomfattande tävling för lågstadiebarn, som spelas med kvaltävlingar runt om landet. För Manhems del är första steget de skolmästerskap klubben genomför i Linnéstaden och som samlar ett mycket stort antal barn. De som tar 50% eller mer där går vidare till vår lokala talangjaktsfinal. I år ställde inte mindre än 76 barn upp i denna final. Den som varit med i Manhem ett tag vet att telefonen är ett ofta nyttjat verktyg för deltagarvärvning – då skall man veta att dessa 76 anmälde sig utan telefonraggning!

Med så många deltagare var det bäddat för en rafflande slutstrid och så blev det också. Inför sista ronden stod fyra spelare på 5½ poäng av 6. Det blev i slutänden favoritseger genom Gabriel Svorono på samma poäng som tvåan. Nedan följer de tjugo främsta, som är kvalificerade för sverigefinalen i Mölnlycke den 21 april.

1. Gabriel Svorono 6½ (av 7), 2. Alf Klaar 6½, 3. Ran Li 6, 4. Noel Waters 5½, 5. Axel Hed 5½, 6. Leo Zetterlund 5½, 7. Wilma Palle 5, 8. Gabriel Nordblom 4½, 9. Pedram Pakmehr 4½, 10. Jacob Weissglas 4½, 11. Linus Sundström 4½, 12. Leonardo Aira 4½, 13. Lukas Frisell 4½, 14. Leon Holm 4½, 15. Filip Dallendörfer 4½, 16. Simon Ekman 4½, 17. Leo Persson 4½, 18. Axel Hagren 4½. 19. Rut Löfgren 4½, 20. Klas-Göran Ahlberg 4½ (76 delt.).