Skollags-DM: Hvitfeldtska och Ebba Pettersson segrade

Skollags-DM för gymnasiet och högstadiet har genomförts med tre lag i vardera klassen och lagen spelade i samma grupp. Det var första gången på några år som en gymnasietävling kunde genomföras, medan däremot deltagarantalet i högstadiet var klent.

Hvitfeldtska svarade för den grandiosa prestationen att vinna samtliga 20 partier i tävlingen och därmed ta hem gymnasiet. I högstadiet var det desto jämnare med två lag på 10 poäng; matchpoäng fick avgöra och gjorde det till Ebba Petterssons förmån.

Resultat, gymnasiet: 1. Hvitfeldtska 1  20, 2. Donner 9, 3. Hvitfeldtska 2 7; högstadiet: 1. Ebba Pettersson 10 (6), 2. Cederholms 10 (5), 3. Vallhamra 4.

I Hvitfeldtskas segrande lag spelade Peter Vas, Victor Vas, An Du Thinh och Niklas Werner. I Ebba Petterssons lag ingick Johannes Aira, Jessica Bengtsson, Daniel Menschick och Olle Wall.