Dags för KM i tärningsschack

Den kommande veckan har Göteborgs skolor påsklov och för göteborgsschackets del innebär det hängrond i såväl DM som VM. Schacket ligger dock inte nere för den skull: på onsdag är det förutom hängrond i VM dags för årets upplaga av inofficiella

KM i tärningsschack!

Den som varit med i denna populära aktivitet tidigare behöver ingen vidare förklaring utan kommer troligen ändå. För övriga: tärningsschack är precis som vanligt schack, förutom att varje drag föregås av ett tärningsslag. Beroende på tärningens utfall får man sedan göra mellan 0 och 3 drag – varav ett kan vara med en motståndarpjäs!

Grenen borgar för växlingsrika partier och för en munter kväll i schackets hägn. Ställ upp! Tiden är 18.30 på onsdag den 4 april. Startavgiften? Mellan 5 och 30 kronor beroende på tärningen…