Fint allsvenskt slutfacit för Manhem

Under helgen har vi rapporterat om slutspelet i division I, som avlöpte väl för de våra. Men under söndagen spelades också den sista ronden i division II-IV. Sju manhemlag var i elden med tre vinster, en oavgjord och tre förluster som resultat. Det sammantagna utfallet av säsongen blev gott!

I den ytterst jämna division II spelade Trean oavgjort, 4 – 4, mot Fenix och hänger kvar i serien till nästa år. Fyran hade teoretiska chanser till uppflyttning vid maximal utdelning, men förlorade med 5½-2½ mot Mölndal, som därmed klarade kontraktet. I efterhand visade det sig att seger inte hade räckt för Fyran.

Femman avslutade årets seriespel i samma övertygande stil som tidigare under säsongen. Seger med 5 – 3 mot Bosna garanterar en solklar seger och därmed uppflyttning till division II. I och med detta får vi tre lag i tvåan nästa år.

Sexan besegrade Kamraterna 4 med 3½-1½ i en match som var direkt avgörande för division IV:8. Därmed blir det division III för Sexan! Åttan förlorade mot Lundby 2 med samma siffror och kommer längre ned i tabellen. Tian avslutade säsongen med frirond och slutade precis under uppflyttningsstrecket.

I division IV:9 tog Nian en storseger med maximala 5 – 0 mot Majorna 2. Samtidigt förlorade Sjuan mot Kamraterna 5 med 1½-3½, men trots det placerade sig båda våra lag bland de fyra som är klara för nästa års division III. Stort grattis!