Manhem toppar Lag-DM

Lag-DM avverkade den tredje ronden i veckan och i klass I var den stora begivenheten mötet mellan Majorna och Kamraterna, som vanns av de förra trots lägre rating vid alla bord utom ett. Därmed kan sista rondens möte mellan Manhem och Majorna bli en direkt final, även om de våra skall passera Kamraterna-hindret i måndagens rond först.

Manhem hade inga problem att besegra Lundby med 7 – 1 och vi har klart bäst partipoäng i gruppen. Kamraterna – Majorna, alltså 3½-4½ och Tvåan – Mölndal dess värre 3½-4½. Vårt andralag svävar nu i uppenbar nedflyttningsfara för första gången i mannaminne. Ställningen: Manhem 6/21, Majorna 6/15, Kamraterna 4/15, Mölndal 2/7, Manhem II 0/8 och Lundby 0/6.

I Klass II övertygade Fyran genom att besegra ett genomgående klart högre rankat Kamraterna II med hela 6 – 2. Bra jobbat! Derbyt mellan den ungdomliga Femman och den mogna Trean slöt 1½-5½ (en dubbel w.o. på slutbordet). Trean kan vid vinst i den uppskjutna matchen mot Kärra stå på full poäng, men storfavorit är ändå Örgryte som slog Kärra med 7½-½. Ställningen: Örgryte 6/21½, Manhem IV 4/13½, Manhem III 4/12½ (1), Kärra 2/6 (1), Kamraterna II 0/5½ och Manhem V 0/4. Den kommande veckans matcher blir avgörande, eftersom både Trean – Örgryte och Femman – Kamraterna II står på programmet.

I Klass III är toppstriden jämn men förs utan Manhem-inslag. I torsdags bärgade Sjuan sin första vinst medan Sexan förlorade knappt mot ledande Kamraterna III. Mölndal II – Kålltorp 4 – 4, Mölndal III – Sjuan 1 – 7 och Sexan – Kamraterna II 3½-4½. Ställningen: Mölndal II 5/19, Kamraterna III 5/16, Kålltorp 4/13½, Manhem VI 2/12½, Manhem VII 2/9 och Mölndal III 0/2.