Allsvenskan till julvila

Höstens sista allsvenska rond gav en god poängskörd för klubbens lag. Tolv lag spelade externa möten och på dessa blev facit sju vinster, två oavgjorda och tre förluster.

En något förstärkt tvåa reste till Svedala och togs emot av En passant med praktiskt taget ordinarie lag. Efter seger med 7½-½ seglade Tvåan upp i serieledning före Örgryte och Kamraterna! De tuffaste matcherna återstår dock.

I division II nådde Trean oavgjort borta mot Uddevalla, ett bra resultat. Samtidigt tog Fyran en skrällbetonad seger mot Kamraterna 2 med 4½-3½ trots nära 150 poäng lägre snittrating. I serietabellen är Fyran ett av tre lag på 5 poäng och två lag flyttas upp till nya division I.

Femman vann klart mot Götaverkens SK med 6-2 och toppar division III på samma poäng som tvåan Bosna.

I division IV har de riktigt stora framgångarna inte infunnit sig ännu. Ett juniorförstärkt niondelag slog Kungsbacka med 5-0 och tog säsongens första men förhoppningsvis inte sista seger och Sexan vann derbyt mot Tian med 3-2. Däremot blev det stryk med 1-4 för Sjuan och Åttan mot Kamraterna 3 respektive Sindjelic. Göteborgslagens division IV-grupper består av nio lag vardera, varav fyra är direktkvalificerade för nästa års division III, som kommer att vara Allsvenskans lägsta. Sexan och Nian lurar i vassen på var sin femte plats i nuläget.

Sedan Kamraterna 6 lämnat division V-skutan är sex av de sju lagen från Manhem. Det är således inte överraskande i vi också ligger bra till i toppen, men varje lag vill ju visa framfötterna. Femton vann externmötet mot Mölndal 3 med 3-1, medan derbyna slutade Sexton – Elvan 2 – 3 respektive Fjorton – Tretton 2½-2½. Tolvan hade frirond. Tabellen toppas av nykomponerade Elvan på full pott.

I division VI spelade Aderton oavgjort, 2½-2½, mot Länsmansgården och det är dessa lag som ligger först med Aderton allra överst. Sjutton vann mot Mölndal 4 med 3 – 2 och Nitton slog Mölndal 5 med 4 – 1. Däremot blev det förlust för det ungdomliga tjugondelaget mot Öckerö, 1 – 4 i baken.

Samtliga Manhems tabeller finns på allsvenska sidan.