Sören Svensson ny klubbmästare

Årets klubbmästerskap är färdigspelat. Sedan ett par felaktiga resultat har korrigerats ligger nu de slutgiltiga resultatlistorna ute och prisutdelningarna förrättades i samband med lussefesten.

KM-gruppen blev en grandios framgång för topprankade Sören Svensson. Sören gör sin trettioåttonde säsong som manhemit och är nu också klubbmästare! På de åtta partierna släppte han bara tre remier, vilket räckte till ett halvpoängsförsprång till Stefan Klang.

Nye klubbmästaren Sören Svensson håller upp
Hotel Opalens vandringspris, i cirkulation sedan 1991

Tabell och fullständiga resultat: KM-gruppen

Kandidatgruppen såg länge oviss ut, inte minst till följd av ett antal hängpartier. Nye medlemmen Johan Holmström inledde tävlingen boende i Danmark och sköt upp fem av de sex första partierna, men spelade snabbt i kapp sig efter hitkomsten. Det går om man vill!

I ett hyperjämnt startfält slutade nu två man på 5½ poäng, Andreas Persson och Jonas Bengtsson, och det blev den sistnämnde som drog det längsta särskiljningsstrået och får en plats i nästa års KM-grupp.

Tabell och fullständiga resultat: Kandidatgruppen

Öppna gruppen såg en fullständig suverän vid brädet. Topprankade Sergey Krakov seglade ifrån alla konkurrenter, släppte bara en remi och vann till slut med två poängs marginal. Sergey flyttas liksom Oskar Johanson och Johannes Aira upp till nästa års kandidatgrupp.

Tabell och fullständiga resultat: Öppna gruppen

I Lilla gruppen fick vi som vanligt se ett antal nya medlemmar av god klass. Överlägsen segrare blev dock Bosse Ohlsson, mångårig manhemit som under våren led oväntade och svåra ratingförluster. Han liksom Rutger Almquist och Arvid Larsson tar steget upp till Öppna gruppen.

Tabell och fullständiga resultat: Lilla gruppen

I tabellen för Lilla gruppen kan man också hitta korrekta prestationsrating för de orankade spelarna där.

Foto: Michael Sheingold