Rikard Winsnes fick mest av tomten

Den gångna helgen hälsade en tomteklädd Claes R. Nilsheden alla schackvänner välkomna till 45-minutersturneringen Tomtecupens tredje upplaga. Deltagarantalet ökar år från år och var den här gången 34 spelare. I serveringen bjöds på jultallrik och i spellokalen var borden klädda med juldukar.

Snällast av alla hade tydligen topprankade Rikard Winsnes varit. Han släppte remier mot huvudkonkurrenterna Jesper Hamark, Kamraterna och vår egen Joel Åkesson men var i övrigt omutlig. Hamark kom tvåa på samma poäng och på tredje plats slutade Joel. Sergey Krakov och Lars Borgström gjorde fina insatser och vann var sin ratinggrupp.

Resultat: 1. Rikard Winsnes 6 (av 7), 3. Joel Åkesson 5½, 9. Sergey Krakov 4, 13. Susanne Hansson 4, 15. Johan Hansson 4, 17. Lennart Rdholm 3, 20. Lars Borgström 3, 22. Johan Lönnroth 3, 24. Thomas Meyer 3, 25. Jacob Stråberg 3, 26. Karl Malbert 3, 27. Lennart Hansson 3, 30. Zdenko Naglic 2, 31. Jakob Wåhlander 2, 33. Håkan Warston 1 (34 delt.). Vojislav Djordjic utgick.