Guld för Isak Storme vid SM-tävlingarna i Eskilstuna

Det blev guld för FM Isak Storme i Junior-SM vid årets SM-tävlingar i Eskilstuna. Det stod klart sedan Isak under söndagsförmiddagen spelat remi i det avslutande partiet och skapat sig ett ointagligt försprång gentemot det övriga startfältet. Isak, som i år fyller 18 år, vann tävlingen med 7,5/9 före FM Hampus Sörensen, SK Rockaden på 6,5/9 och CM Teodor Baldur Petersson, Västerås SK på 6/9. Segern innebär att Isak får en av de tio åtråvärda platserna i Sverigemästarklassen vid SM-tävlingarna i Helsingborg nästa sommar. En längre rapport samt intervju med Isak finner du på Sveriges Schackförbunds hemsida här. En intervju i Göteborgs-Posten finner du här.

I den tiohövdade JSM-gruppen deltog även Arvin Rasti, 14 år gammal i år. Han spelade hem 3,5/9 och slutade på en sjunde plats. Samtliga resultat, mängder av bilder av Lars OA Hedlund samt annat schackgodis från SM-tävlingarna finner du här.