Silver för Alexander Ström-Engdahl i Minior-SM i Eskilstuna

Parallellt med att FM Isak Storme säkrade guldet i Junior-SM under SM-veckan i Eskilstuna spelade Alexander Ström-Engdahl hem silvret i Minior-SM (upp till 13 år). Alexander vann fem av sina partier, spelade tre remier och förlorade ett parti – mot slutsegraren, Axel Falkevall, Trojanska Hästen. Med knapp marginal räckte resultaten för att hålla det övriga startfältet bakom sig, närmast Linnea Johansson-Öhman från Järfälla som intog bronsplatsen. I Minior-SM deltog även Marcus Lindholm. Ett år kort i klassen spelade Marcus hem 5/9 och slutade på plats 13 av totalt närmare 40-talet deltagare.

En kort resumé från SM-veckans ungdomsklasser, med länkar till resultat, tabeller, Lars OA Hedlunds alla bilder och schackgodis på längden och tvären finner du här.