Manhems Schackvecka 2016 avslutad

Så kan vi lägga årets upplaga av schackveckan till handlingarna. Under de tio dagar som vår schackfestival pågår så har vi avverkat inte mindre än fem olika turneringar med sammanlagt 130 starter. GM-turneringen vanns återigen av Eduardas Rozentalis med knapp marginal före norske Johan Salomon, som passade på att ta med sig en GM-inteckning hem till Norge. I IM-turneringen segrade spanske Alejandro Franco Alonso knappt före värmländske Tommy Andersson. Även Tommy tog med sig en titelinteckning hem, dock av  typen IM-inteckning. Här gjorde även vår klubbkamrat David Fendrich en finfin insats med sin fjärde plats och en prestationsrating på 2437.

Även i Elo-turneringen så gjorde familjen Fendrich sig märkta genom att Peter Fendrich, Davids far,  gick fram som en furie och vann hela turneringen på 7½ poäng av 9. Mycket imponerande!

Schackveckan avslutades med helgturneringarna Göteborg Open och Lilla Göteborg Open. Dessa båda tävlingar samlade tillsammans hela 95 deltagare, 70 i Göteborg Open och 25 i Lilla.  Segraren i Göteborg Open hette Valeriy Kazakovskiy, IM från Vitryssland, och i Lilla Göteborg Open  var det vår nye medlem Anton Troedsson som gick segrande ur striden.

Allt om tävlingarna, inklusive Sören Svenssons ypperliga rapporter, finns att läsa på Schackveckans hemsida.

Det är många som har arbetat hårt med att få allt att fungera under veckan. Mats Eriksson, Sören Svensson, Claes R Nilsheden, Anders Pettersson och vårt eminenta serveringsteam under Göteborg Open, Said Rasti, Louise Olsson och Mousa Ben Saeid. Alla har gjort ett fantastiskt arbete för att ro årets Schackvecka i hamn och skall ha ett stort tack för detta!

Stort tack till både funktionärer och deltagare önskar en trött men väldigt nöjd tävlingsledare Håkan 🙂  .