Kadettallsvenskan: R6 – Manhem klart för finalen!

Den sjätte och sista ronden i Kadettallsvenskans kval har spelats. Resultat:

Kadettallsvenskan manhem 1 rond 6

Kadettallsvenskan manhem 2 rond 6

Manhem 1 behövde i sista ronden ta minst tre partipoäng för att själva säkra avancemanget; chansen fanns dock även att tillräckligt många av förföljarlagen inte skulle lyckas vinna sina matcher (de flesta förlorade). Helsingborgs ASK, vilka Manhem 1 skulle möta, hade en kort period varit med i toppen men hade egentligen inte ett jättebra läge att själva ta sig vidare inför sista ronden. Manhem lyckades ganska snabbt avgöra matchen och i de partier Helsingborg verkade ha chanser att pressa lyckades de inte få ut mer än remier. Övriga partier vann Manhem 1.

Manhem 2 spelade som avslut på tävlingen en ganska jämn match mot Limhamn 1. Rankingöverläget låg dock hos malmöiterna och de tog också matchpoängen till slut. Skall man summera Manhem 2:s insats i tävlingen kan man dock fortfarande säga att de gjorde bra ifrån sig mot, i många matcher, betydligt högre rankat motstånd.

Sluttabell:

Kadettallsvenskan sluttabell

I finalen som spelas 12-14 augusti på ännu obestämd ort möts Lunds ASK, SS Manhem, Örgryte SK samt från norrkvalet Västerås SK, Täby SK och SK Rockaden Stockholm. Samtliga är bra lag.

Efterhanda texttillägg: SSF:s ungdomstävlingskommitté bestämde spelplats för Kadettallsvenskans final väldigt snabbt efter det att kvalen genomförts. Det blir Lunds ASK som arrangerar finalen i Kadettallsvenskan 2016. Manhem ansökte också om arrangemanget.