Juniorallsvenskan Rond 4: Knapp förlust mot Limhamn

Manhem förlorade knappt rond fyra i Juniorallsvenskan. Tabellmässigt innebär detta att Limhamn gick förbi och att skåningarna dessutom är stora favoriter till att ta hem förstaplatsen.

Juniorallsvenskan Limhamn

Jessica mötte en för henne högst bekant motståndare i form av IM Linus Johansson. Tyvärr kom hon fel som svart tidigt i partiet och förlorade relativt snabbt.

Gabriel mötte vinnaren av Junior-SM och fick spela vit. Efter att Gabriel i ett tidigt skede kastade om dragföljden i en ganska normal ställning fick han kanske en smått förbättrad normal typställning. Han spelade aggressivt i denna, men motståndaren svarade aktivt och Gabriel fick i ett läge nöja sig med remi. Motståndaren kunde också ha avböjt med en intressant fortsättning, men gjorde inte detta.

Isak fick möta en högre rankad spelare som svart. Han kom dock ok ur öppningen och fick, ju längre in i mittspelet partiet gick, en bättre och bättre ställning. Tyvärr blev dock Isak lite för övermodig i ett läge, tog material, men tillät giftigt motspel mot sin egen kung. Efter en kungsjakt med oklara konsekvenser spelade Isak i ett läge på motangrepp, men tillät en evig schack, som togs då Limhamn i det läget ledde med 2-1.

Louise spelade vit och drog en beprövad variant. Efter att mittspelet avklarats utan att det var tydligt att någon kom bättre uppkom ett slutspel. Louise med något sämre tid och kanske marginellt mer svårspelad ställning blev uppmanad att bjuda remi. Detta gjordes och motståndarens reaktion blev att  avvakta det då andra pågående partiet med Isak. När klockan började närma sig enstaka minuter och Limhamnsspelaren på bordet bredvid nog hade en ok ställning mot Isak valde dock Louise motståndare att acceptera remin.