Juniorallsvenskan Rond 3: Tredje raka vinsten

Manhem I vann även sin tredje match och detta mot Växjö SK. I och med segern  toppar Manhem fortfarande tabellen inför de två avslutande matcherna. De med statistiskt sinnelag kan glädjande nog utläsa att Manhem kommer komma minst trea i Juniorallsvenskan 2015. I och med detta får klubben spela i juniorallsvenskan även nästa år!

ManhemVäxjö

Jessica spelade relativt sunt genom att utveckla sina pjäser och se till så att de bidrog i kampen mot centrum. Jessicas högrankade motståndare ville uppenbarligen försöka vinna då han spelade ganska aggressivt i just centrum. Det visade sig dock att Jessica, när spelet öppnades, hade något bättre placerade pjäser och att hon skulle få visst initiativ. I ett läge där det stod 2-0 till Manhem i matchen hittade Jessica en sorts draupprepningsmanöver. Denna utnyttjades och partiet slutade remi.

Louise kom under viss press i öppningen som svart, men detta i en ganska låst ställning och det var på grund av detta ingen omedelbar fara. Motståndaren Försökte påvisa svagheter i Louise uppställning, men på något sätt försvann en hel del pjäser. Ett mittspel med dam och två torn mot dam och två torn uppkom där Louise, i alla fall i något läge, borde stått ok. Dock lyckades motståndaren pressa Louise på bräde och klocka till den grad att misstag gjordes. En förlust noterades efter hård kamp.

Gabriel på bord tre vann väldigt snabbt. Motståndaren gjorde fel drag i vissa lägen.

Isak spelade svart och försökte gå på motståndarens centrum hårt med sina egna bönder. Isak vann tack vare denna press en bonde. Priset var att motståndaren troligen hade chanser att förenkla ner till en ganska tråkig ställning där han eventuellt kulle vinna tillbaka bonden. Detta skedde dock inte och när motståndaren i ett läge, trots bonde, under gick till kungsangrepp lämnade han två pjäser taktiskt utsatta. Kanske hade han kunnat rädda situationen någorlunda, men han såg inte detta. Isak vann pjäs och sedermera partiet.

Imorgon möter Manhem Limhamns SK (09:00) och SK Rockaden I (13:30). Tuffa och utmanande matcher. Räkna med att ett parti per match livesänds.

Manhem II anlände under lördagen även dem till Stockholm. Hittills har de hunnit spela tre matcher i division II med resultaten två matchvinster och en förlust. Viss tätkänning finns alltså, men division II är tuff i år och en bra sistadag krävs. Hägrar gör någon av de två första platserna, som leder till kvalificering upp till division I.