Juniorallsvenskan Rond 2: Manhem vann och leder tabellen

Under lördag förmiddag spelade Manhem I mot SK Rockaden Stockholm II. Rockaden har inte riktigt haft så starka lag som brukar förväntas och Manhem var på förhand favoriter i matchen. Efter viss kamp vanns också matchen av de våra.

Jallsvenskan Rockaden II

Jessica spelade svart på bord 1 och hade som det såg ut inga större problem. Motståndaren hade under större delen av partiet förvisso marginellt mer aktivitet, men utövade ingen större press. I ett läge bytte Jessica dam och gick in i ett förmodat något bättre löpare mot springare slutspel. Dock stod det då 2-0 i matchen och detta gjorde att hon samtidigt bjöd remi. Motståndaren tog remianbudet.

Gabriel vann som vit efter att, i en kanske marginellt bättre ställning, ha fått in en mittspelstaktik.

Louise kom allt eftersom partiet gick under press. Dock höll hon ihop sin ställning och när det togs en remi på förstabordet, vilket gav 2½-½ Manhem, Bjöd motståndaren till Louise remi. Detta anbud antogs.

Isak spelade vit och förstörde sin bondestuktur något. Dock säkrade han också bönder med framstötspotential i centrum. I ett läge missbedömde motståndaren en ställning samt spelade fel. På grund av detta fick Isak till ett avgörande angrepp och vann.