Juniorallsvenskan Rond 1: Manhem vann stort

Under fredagen vann Manhem I mot Linköpings ASS och detta med de ganska stora siffrorna 3½-½.

Jallsvenskan Linköping

Jessica spelade vit på bord 1 och vann problemfritt ett väldigt kort parti.

Gabriel på bord två spelade hyggligt och när motståndaren i ett läge glömde bort sin rockad fick han in en jobbig schack längs en öppen e-linje. Schacken blockerades, men pressen längs linjen bestod. Det fanns direkt vinst men Gabriel spelade istället en fortsättning som gav honom dam och bonde mot torn och löpare. Denna fortsättning ledde till vinst också och Gabriel vann efter en teknisk fas.

Louise kom aldrig riktigt igång i sitt parti. Motståndaren ställde upp sig solitt och spelade relativt snabbt. Louise å sin sida tänkte länge och hittade inte riktigt dragen som satte press på motståndarens ställning. I ett läge när Resultatet på fjärdebordet skrivits till vinst för Manhem och det såg ut som att Louise skulle få problem med tiden uppmanades hon av undertecknad att bjuda remi. Detta gjordes och motståndaren, som inte hade jättemycket att spela för accepterade.

Isak vann sitt parti som svart. Motståndaren höll dock mot bra och hade kanske chanser i vissa lägen.