Arvin Rasti vann Manhems augustitävling på Plikta efter hård kamp

Lördagen den 1 augusti spelades Manhems augustitävling på Plikta, den sista för året av klubbens sommartävlingar, öppna för våra egna ungdomar. Tretton av barnen dök upp till en tävling som blev dramatisk.

Nyblivne svenske knattemästaren Arvin Rasti radade upp fem segrar, men var i sista rondens parti hårt pressad av obesegrade Alexander Ström-Engdahl. Just som Alexander skulle dela ut nådastöten bar det sig emellertid inte bättre än att det i stället blev patt. Snopet för denne, som nu fick nöja sig med brons bakom vårens schack4ist Aria Ben Saeid.

Resultat: 1. Arvin Rasti 5½ (av 6), 2. Aria Ben Saeid 4½, 3. Alexander Ström-Engdahl 4, 4. Kevin Haagensen Strömberg 4, 5. Othilia Hogmalm 4, 6. Nuhad Hattab 3½, 7. Lycka Drakengren 3, 8. Gustav Nordström 3, 9. Juni Drakengren 2½, 10.  Eyakem Beyene 2½, 11. Isabella Hogmalm 2, 12. Max Larsson 2, 13. Emil Ström 1½ poäng (13 delt.).

Fullständig tabell hittar du här.