Veteran-VM i Dresden

I Dresden har  Lag-VM för veteraner för fyramannalag färdigspelats med 4 lag i klass 65+ och ett lag i 50+. 65+ klassen spelade från Manhem Göran Andersson i Sverige 1,Kaj Andersson iu Sverige 2 och Sören Svensson i Sverige 3

Göran Andersson besegrade  Eero Palola  Kurhut Finllan (3 – 1 Sveriges siffror först2. Dock förlorade Kaj Andersson i Sverige 2 mot Boris Gruzman KAISSA Tyskland (0 – 4 )medan Sören Svensson stod över mot SV Dresden Leuben (½ -3½)

I rond 2 besegrade Göran Andersson Reinhart Postler Berliner Schachverbund (2½-1½) Kaj Andersson stod över i rond 2 mot Sverige 4 (4 – 0). Sören Svensson vann mot Finnmarks Trygve Rotvold.

Rond 3 gav följande resultat Göran Andersson spelade remi med Österrikes Horst Watzka (1½-2½) Kaj Andersson slog  Hans Petzold från USV TU Dresden (2 – 2) och slutligen vannSören Svensson mot Karl Heinz Böhler SK 1912 Ludvigshaven (1½-2½)

Rond 4: Göran Andersson stod över mot SV Lok Dresden 1 (3 – 1)  Kaj Andersson slog Gerd Appelt SV TuR Dresden  (2 – 2) och Sören Svensson remi mot  Günther Kundt Rochade MV (2½-1½)

Rond 5 Göran Andersson förlorade mot IMBoris M Nevednichy Moldavien 1½-2½)Kaj Andersson slog Wolfgang Tichatschke SV Lokomotiv Dresden 1 (3 – 1) samt Sören Svensson remiserade mot Wiens FM Ferdinand Strobel (1 – 3)

Rond 6 Göran Andersson vann mot Jan-Joost Lindner från Koninklijke (3 – 1). Kaj Andersson remiserade mot Karl Heinz Böhler SK 1912 Ludvigshafen (1 – 3)Sören Svensson stod över mot Kurhut (2½-1½)

Rond 7 Göran Andersson besegrade  Hans Bodach SV Dresden Leuben (3 – 1§). Kaj Andersson stod över mot England (2½-1½) samt Sören Svensson- Hans-Jürgen Görden remi 2½-1½

I rond 8 ick Sverige möta Ryssland  där Göran Andersson förlorade mot GM Yori Balashov (0 – 4). Kaj Andersson slog  Heinz Zöphel (2½-1½ Sören Svensson förlorade mot SiegfriedGöran Andersson stod över mot Sverige 2 (4 – 0).Kaj Andersson förlorade mot Nils-Åke Malmdin Sverige 1 (0 – 4) Sören Svensason slutligen vinst mot Manfred Seibt TuR Dresden (2½-1½)

Sverige kom på 7:e plats, tvåan på 17:e trean på 18:e samt fyran på 35 plats.