Allsvenskan 4: mer minus än plus och en och annan nedflyttning lär det bli

Den första allsvenska ronden för våren gick av stapeln på söndagen. Eftersom distriktsseriens divisioner IV till VI alla rymmer sex lag var dessa spellediga och förblir så ända till den 23 februari. Det var alltså halv omgång som omfattade våra åtta lag från division I till III. Dessa åtta lag nedanför Superettan skördade en seger, en oavgjord, fyra förluster jämte ett derby. Man kan även konstatera att hela sju åttamannalagsmatcher spelades i Schackcentrum, så det var fullt hus denna söndag!

I division I Västra ställdes Trean denna gång hemma mot Majorna. Många av våra lag ligger denna säsong i höga divisioner och får ofta kämpa mot högre rankat motstånd, så även Trean denna gång, som trots underläge med 170 poäng nådde oavgjort utan att behöva skämmas för det. Trean kommer inte att kunna upprepa förra årets förnämliga prestation då man ledde division I länge, men förhoppningsvis skall nytt kontrakt kunna bärgas.

I division II:6 spelade Fyran som enda manhemlag borta och mötte Örgryte 2. Detta var en av få matcher där de våra var ratingfavoriter med två hundra poäng. Ett vilt kämpande örgrytelag fick ändå med sig 3 – 5, men manhemiterna reste alltså hem med båda matchpoängen. Slutet gott, allting gott! Fyran ligger på en fin andraplats, men ledande Halmstad står utan poängförlust och lär bli svåra.

I grupp II:5 har klubbens två lag haft en motig serieupptakt och söndagens rond innebar ingen scenförändring. Femman tog emot Östra Skaraborgasalliansen och Sexan gästades av Götaverken, i båda fallen med de dystra förlustsiffrorna 2½-5½. Det blir svårt att avsluta serien utan att åtminstone ett av manhemlagen får respass, så grymt kan det vara i vår värld.

I division III:5 står som bekant manhemlagen som spön i backen. Sjuan tog emot serieledande Kamraterna 3 med siffrorna 2½-5½ som följd och bättre gick det inte för Nian som fick besök av Sindjelic; 2 – 5 i baken. Däremot skördade de våra poäng i derbymötet Tian mot Åttan: 1½-6½ skrevs siffrorna och med tre ronder kvar får vi bespetsa oss på minst en nedflyttning.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.