Nordstan, dag 4: Oscar Nabbing vann knattecupen och fader Niklas Trettonblixten

Manhems schackdagar på Nordstadstorget avslutades på söndagen. Den årliga Trettondagsblixten var i år omdöpt till Trettonblixten eftersom den spelades på Trettondagsafton i stället. Kanhända var det detta som höll deltagarssiffran nere i blygsamma två. Niklas Nabbing och Richard Jern utkämpade en match om fyra partier, som Niklas vann efter att ha hemfört det första, tredje och fjärde partiet.

På programmet stod även Nordstans knattecup, där fyra tioåringar gjorde upp i en cupturnering  på storbrädet. Oscar Nabbing förlorade första partiet mot Edvin Ganic, men reste sig och kunde efter två vinster säkra finalplatsen. I det andra mötet vann Alexander Cato mot Mikail Demir, men var pressad i det andra. En oväntad patt gav emellertid finalavancemang för Alexander.

Alexander vann också det första finalpartiet mot Oscar efter lång kamp. Även denna gång vände dock Oscar på steken och tog hem partierna två och tre och därmed också final och hela Knattecupen!

Klubbens nordstadsdagar är ännu än gång genomförda. Det är ett fint tillfälle till PR för både Manhem och för schacket och det finns all anledning att se med uppskattning på denna möjlighet, som varit en tradition i dryga trettio år nu. Det är för tidigt att konkret utvärdera medlemstillströmningen,  men allt talar för att ett par nya manhemiter kommer att finna vägen till våra led!