Nordstan, dag 3: Jonas Bengtsson vann mästarmötet, deltagarrekord i Nordstadsraketen

Den tredje av klubbens nordstadsdagar för i år ägde rum på lördagen. Den förra året instiftade ungdomstävlingen Nordstadsraketen överträffade det den gången satta deltagarrekordet  genom att siffran 8 ökade på sig till fina 19! De tre klasserna vanns av hemmaspelare som synes nedan.

Resultat, högstadiet (1998-2000): 1. Loa Strandberg 3 (av 4), 2. Johanna Nabbing 2, Saga Drakengren 1 (3 delt.); mellanstadiet (2001-03): 1. Love Troberg Eskola 7 (av 7), 2. Isak Storme. Lundby SS 6, 3. Ylva Sixt, IFK Hindås 4, 4. Lycka Drakengren 4, 5. Amadeus Bech Johansson 3, 6. Fredrik Baldursson, IFK Hindås 2, 7. Noa Pecillo, IFK Hindås 1, 8. Oscar Nabbing 1 (8 delt.); lågstadiet (2004-): 1. Arvin Rasti 7 (av 7), 2. Gustav Lindholm 6, 3. Saga Sixt, IFK Hindås 5, 4. Juni Drakengren 3½, 5. Marcus Lindholm 3, 6. Emil Ström 2½, 7. Elin Osbeck 1, 8. Soujanyaa Chetlur Apillai 0 (8 delt.).

Dagens andra programpunkt var Manhems mästarmöte som  innebar en duell mellan Harald Berggren Torell och Jonas Bengtsson. Partierna spelades med 25 minuters betänketid på storbrädet, en kompromiss mellan kraven på bra spel och ett rimligt publikvänligt tempo. Det första partiet bjöd på jämnt spel som mynnade ut i ett slutspel med merbonde för Jonas. Tiden föll dock – för båda spelarna – varvid remi blev följden. I det andra partiet spelade Jonas svart och kunde etablera ett visst grepp i kraft av en garderad fribonde i centrum, kombinerat med framstötsmöjligheter med kungsflygelbönderna. Pressad på ställning och sedermera även på tid begick Harald ett katastrofalt misstag i den begynnande tidsnöden och berövade en central löpare sitt skydd. Vinst för Jonas, som därmed även vann hela mästarmötet med 1½-½!

Manhems schackdagar i Nordstan avslutas i morgon söndag med två programpunkter: Nordstans knattecup, där fyra tioåringar gör upp i en cupturnering på storbrädet, och den öppna Trettonblixten, där varje schackvän kan ställa upp till spel. Anmälan sker på plats före start kl. 11.00!