Allsvenskan 3: det tar sig för gamla fina Manhem

På söndagen avgjordes Allsvenskans tredje och sista rond för hösten med fjorton av våra sexton lag i elden. I Superettan spelas nästa omgång den 18 januari, vilket är dagen före rond 4 i folkgrupperna.

Av våra fjorton lag nedanför Superettan kunde de våra inregistrera tre segrar, en oavgjord match och fyra förluster, jämte sex lag inblandade i derbymatcher. Detta är klart bättre än i de två inledande ronderna, även om förstås motståndets styrka ofta spelar en stor roll för framgången.

I division I Västra ställdes Trean mot svåra Kamraterna 2 på bortaplan. Fjolårets möte lagen emellan ledde till en knapp seger för Trean, och även om den inte upprepades den här gången får oavgjort resultat, 4 4, ses som en framgång mot en stark motståndare.

Fyran tog emot Proletären på hemmaplan, en match där manhemiterna fick ses som favoriter. Det blev också seger, men siffrorna 4½-3½ vittnar om ett möte som inte var något spel mot ett mål.

I granngruppen II:5 hade klubbens två lag det föga muntert; både Femman spelade på bortaplan mot Lidköping respektive Lundby med det nedslående resultatet 0 – 8 i baken i båda matcherna! Sådant ser man inte var dag som tur är. Det finns tydligen de som ifrågasätter vår kloke tävlingsledare Claes R. Nilshedens förhållningsregel till lagledarna att kalla laget tidigt och att rapportera resultatet senast söndag en vecka före match. För anhängare av den ”skolan” är den här ronden en påminnelse om visheten i att lyssna till erfarenheten.

I den Manhem-täta division III:5 hade vi tvenne derbyn på dagordningen. Åttan spelade hemma mot Sjuan med seger för de sistnämnda med 2½-5½ som följd. Samtidigt spelade Tian hemma mot Nian med resultatet 3½-4½ i en jämn match.

Vi har ju inga lag i division IV detta år, men från division V kommer glada bulletiner: Elvan hemmaslog Proletären 2 med 3 – 2 och Tolvan vann mot Kålltorp 3 borta med siffrorna 2 – 3.

I division VI slöt derbymatchen Sexton mot Femton 2 – 3. Samtidigt spelade Tretton och Fjorton borta mot Kamraterna 5 och Nolered med förlustsiffrorna 4 – 1 respektive 3 – 1 som resultat.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

Tabell för göteborgsseriens grupper hittar du genom att via samma länk som ovan klicka på Göteborg i vänstermarginalen.