Alllsvenskan 2: få poäng men förhoppningsvis fler lärdomar

Som tidigare har nämnts inleds Superettan och därmed Ettans och Tvåans seriespel för i år med ett sammandrag nästa helg. Övriga fjorton lag var därmed i elden i den något utspridda rond 2 med en match förra helgen men resterande denna. Det nattsvarta facit vi kunde inregistrera var en seger, nio förluster och två derbymatcher. Dock bör noteras att många av våra lag ställdes mot på papperet övermäktigt motstånd, som ofta var högre rankat vid samtliga bord. Kanske det är så att de vunna lärdomarna är fler än de tagna poängen!?

I division I Västra hemmamötte Trean gamla elitserielaget Skara, som blev för svåra och segrade med siffrorna 1½-6½.

Fyran reste till det topprankade laget i division II:6, nämligen Halmstads SS. En jämn match slöt slutligen med förlust för de våra med siffrorna 5 – 3. I granngruppen II:5 hade klubbens två lag att ta sig an ytterligare två motståndarlag på hemmaplan med genomgående högre rating. Femman ställdes mot gamla storlaget Lundby men gick på pumpen med 2½-5½ och Sexan kämpade oförskräckt mot Mölndal och kunde hålla förlustsiffrorna nere till 3½-4½.

I den Manhem-späckade division III:5 fick vi ett derby mellan Sjuan och Tian som vanns av det lågrankade ungdomslaget Tian med klara 2 – 6. Åttan spelade borta mot Göteborgs SS som lägre rankade vid samtliga bord och nådde fullt godkända resultatet  5 – 3. Nians match hemma mot Kålltorp spelade förra helgen då ett flertal av våra mannar söker sig till Malte på schacklig utlandsturné. Genrepet mot Kålltorp slöt 1 – 7, åter i en match där alla manhemiter var lägre rankade.

Utan manhemlag i division IV riktar vi i stället blickarna mot division V. Där ställdes Elvan borta mot Hindås med knapp förlust som följd; 3 – 2. Tolvan kämpade tappert på hemmaplan mot Kamraterna 4 och nådde 1½-3½.

I division VI slöt derbymatchen Tretton mot Sexton 3½-1½. Samtidigt hemmavann (!) Fjorton mot Kamraterna 5 med 4 – 1 medan Femton – också hemma – tog sig an seriedebuterande Nolered med knappa förlustsiffrorna 2 – 3.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

Tabell för göteborgsseriens grupper hittar du genom att via samma länk som ovan klicka på Göteborg i vänstermarginalen.