Klubbmästerskapet hade prisutdelning vid lussefesten

Vid lussefesten ingick som en programpunkt bl.a. prisutdelningen för höstens klubbmästerskap. En viss avmattning i deltagandet skedde med 80 startande att jämföra med fjolårets 94, för att inte tala om alla tiders rekordnotering från 2011 om 112 spelare.

KM-gruppen såg 2010 års klubbmästare Harald Berggren Torell som ratingfavorit, följd av fyra man rankade mellan 2000 och 2100. I fjärde ronden hände det att han gick på pumpen mot Jonas Bengtsson, som hade startat som ett spjut med idel vinster. Återstoden av tävlingen artade sig till en kapplöpning mellan dessa båda, men bortsett från att båda släppte remi mot slutliga trean Vincent Andréasson inträffade inga fler malörer. För Jonas innebar detta hans första inteckning i det nyuppsatta vandringspriset. Han har tidigare spelat i KM-gruppen alla år sedan 2007 med ett särspel år 2008 som tidigare bästa resultat. Trägen vinner! Hemsidans helhjärtade gratulationer går till den nye klubbmästaren.

Resultat: 1. Jonas Bengtsson 8½ (av 9), 2 Harald Berggren Torell 7½, 3. Vincent Andréasson 6½, 4. Sören Svensson 5, 5. Jonas Källén 4, 6. Johan Lennartsson 4, 7. Gabriel Svorono 3½, 8. Jesus Cebada 3, 9. Jonas Ahlqvist 2½ (10 delt.). Marçal Morell utgick (½).

Tabellen för KM-gruppen hittar du här.

Fjolårets kandidatgrupp gav en spännande slutstrid, som mynnade ut i ett under våren genomfört särspel där Markus Freed till sist drog det kortaste strået mot Johan Lennartsson. Även i år blev det mycket jämnt och även i år var Markus med där framme, men denna gång talade halvpoängen till hans fördel och han kunde ta steget ppå till nästa års KM-grupp.

Resultat: 1. Markus Freed 5½ (av 8), 2.  Aditya Subramanian 5, 3. Rasmus Kindberg 5, 4. Martin Oxelqvist 4½, 5. Tomas Kron 4½, 6. Christian Recktenwald 3½, 7. Anders Svensson 3, 8. Lennart Hansson 2½, 9. Per-Erik Andersson 2½ (10 delt.). Georgios Papadopoulos utgick.

Tabellen för Kandidatgruppen hittar du här.

I öppna gruppen skedde liksom  i fjol spel på såväl tisdagar som onsdagar. 22 man spelade den ordinarie speldagen tisdagar medan nio man gjorde upp alla mot alla på onsdagar. Med den fördelningen gick två av de platserna i nästa års kandidatgrupp till tisdagsmannarna  och en till onsdagsgruppen. Nya i kandidatgruppen blir från tisdagen suveräne segraren Trym Berglund och Jan Lindberg och från onsdagen Fredrik Bjerkne. Man  kan notera att Markus Freed dubblerade med att spela i Kandidat på tisdagar och i Öppna på onsdagar och därför flyttas tvåan Fredrik upp.

Resultat, öppna tisdagsgruppen: 1. Trym Berglund 8 (av 9), 2. Jan Lindberg 6, 3. Edvin Johansson 6, 4. Fredrik Bjerkne 5½, 5. Håkan Warston 5½, 6. Bo-Göran Mellbin 5½, 7. Kjell Kalén 5½, 8. Johan Granholm 5, 9. Robert Jern 4½, 10. Thomas Meyer 4½, 11. Stanley Kassell 4½, 12. Anders Ekvall 4½, 13. Bo Ohlsson 4, 14. Roland Sobenius 4, 15. Lars-Åke Nilsson 4, 16. Sam Friberg 3½, 17. Rutger Almquist 3½, 18. Claes Fransson 3½ (22 delt.). Elliot Ekblad, Love Törngren,  Oscar Wellenstam och Svante Norlander  utgick.

Tabellen för öppna tisdagsgruppen hittar du här.

Resultat, öppna onsdagsgruppen: 1. Markus Freed 7 (av 8), 2. Fredrik Bjerkne 5½,  3. Richard Jern 5, 4. Torgny Kjellström 3½ 5. Valdemar Stenhammar 3½, 6. Love Troberg Eskola 3½, 7. Roland Häll 3, 8. Per-Olof Rehnquist 3, 9. Mikael Romanenko 2 (9 delt.).

Tabellen för öppna onsdagsgruppen hittar du här.

Också Lilla gruppen spelades i en tisdags- och en onsdagstävling. Man kan notera att det här var onsdagsgruppen  som dominerade antalsmässigt med 18 deltagare mot 10 på tisdagarna. Upp till Öppna rycker från tisdagarna och från onsdagarna Alexander Scabuzzo och Joel Valmari.

Resultat, lilla tisdagsgruppen: 1. Kyrylo Yakymenko 9 (av 9), 2. Magnus Edvall 7, 3. Roine Karlsson 7, 4. Filippo Valguarnera 6½, 5. Marcus Ossowicki 4, 6. Liliya Vlahovic 3, 7. Arvid Ringqvist 3, 8. Hannes Ryberg 2½, 9. Filip Vlahovic 2, 10. Tadashi Suzuki 1 (10 delt.).

Tabellen för lilla tisdagsgruppen hittar du här.

Resultat, lilla onsdagsgruppen: 1. Alexander Scabuzzo 8 (av 9), 2, Joel Valmari 7, 3. Isak Ungerfält 7, 4. Niklas Kleveros 6½, 5. Per-Ulrik Stenhammar 5½, 6. Arvin Rasti 5½, 7. Saga Drakengren 5, 8. Tiam Safdari 5, 9. Lycka Drakengren 4½, 10. Liliya Vlahovic 4½, 11. Charlotte Drakengren 3½, 12. Jan Ambecker 3½, 13.  Filip Vlahovic 3, 14. Jonas Hamrén 3, 15. Juni Drakengren 1½ (18 delt.). Stefan Holmgren, Rayan Golkar och Kjell Ljungqvist utgick.

Tabellen för lilla onsdagsgruppen hittar du här.

Priserna delades alltså ut vid lussefesten. De som inte mottagit sina priser ännu kan göra det på klubben före den 31 januari. Priser går till de tre främsta i KM och Kandidat, till alla spelare med 5 poäng eller mer i Öppna och till samtliga fullföljande spelare i Lilla.