Manhen tvåa i Svenska cupen

Efter en historia över ett tiotal år runt 1990-talet gjorde Svenska cupen come back förra året. Manhem, som blev svensk cupmästare år, deltog i ny premiären utan att dominera, men när årets tävling närmade sig var intresset bland klubbens elit en aning vacklande. Men under initiativ av Harald Berggren Torell valde vi då att ställa ett rent ungdomslag på benen, något som visade sig bli ett verkligt lyckokast!

I startfältets ratingtopp fann man elitserielagen SK Rockaden, Team Viking, Limhamns SK, Eksjö SK, Västerås SK, Farsta SK, Örgryte SK och Upsala ASS. Framgången för dessa blev högst blandad, även om det i slutänden blev så att Team Viking som gick segrande fram. Men på andra plats, med blott en halvpoäng färre än slutsegrarna, kom gamla fina Manhem!

Resultat: 1. Team Viking 13/17½, 2. SS Manhem 10/17 (av 28; 31 lag).

I Manhems lag tog Harald Berggren Torell 5½, Johannes Aira 3, Gabriel Svorono 1½ och Leonardo Aira 2 poäng. Detta summerar inte till 17 poäng, vilket är en följd av att Svenska Cupen spelas med poänghandikapp. Haralds resultat gav en prestation över 2500 och bland hans offer kunde man hitta Per Vernersson, Erik Blomqvist och Anton Frisk Kockum!

Mera resultat hittar du här.