Ettan skördade knapp seger i Utmaningen

På tisdagen avgjordes årets upplaga av Utmaningen, kubbens lagtävling i handikappblixt där handikappen bestäms av lagens serietillhörighet i Allsvenskan och distriktsserien. Det maximala tidshandikappet en minut mot nio i betänketid tilldelas om det skiljer tre nivåer i seriesystemet eller mer.

Trots dessa drakoniska villkor blir det ändå så att de starkaste lagen brukar dra de längsta stråna. Så även denna gång där Ettan fick en strid på kniven av Fyran men till slut kunde vinna med på samma matchpoäng men med en partipoängs försprång.

Resultat: Ettan 14/23, Fyran 14/22, Tvåan 10/20, Femman 8/17, Trean 7/15, Sjuan 7/13½, Sexan 6/13½, Tian 3/10½, Tretton 3/9½ (9 lag).

Den fullständiga turneringstabellen hittar du här.
Alla bordsresultat hittar du här.