Lagtävling avslutade ungdomarnas vårtermin

Den 14 maj avhölls juniorernas traditionella våravslutning för klubbens träningsgrupper. Manhems terminsavslutningar går av gammal hävd i form av lagtävlingar i diverse muntra grenar. På programmet stod fyra grenar, som lockade 23 ungdomar i fyra lag indelade efter största möjliga rättvisa.

Tipstävlingen var den inledande grenen, där höga krav ställs på såväl schacklig kunskap som allmänbildning. Kunnigast denna kväll visade sig Gabriel Winsnes, Gabriella Saldjoughi och Juni Drakengren vara genom att svara rätt på 11 av de 13 frågorna. De följdes på 10 rätt av Gösta Larsson, Lycka Drakengren och Engla Hamrén.

I den följande köblixten toppade Loa Strandberg med 5 poäng, närmast följd av Gabriel Winsnes och Frey Blanquer på 4 poäng.

Efter en kortare paus för namngivning av lagen vidtog grenen lagledarsimultan mot fyra av de starkare tränarna. Friska Freys friska fiskar under Johannes Aira gick segrande genom tävlingen före I dag är det fredag med Harald Berggren Torell som kapten.

Sista grenen var schackets kanske ädlaste gren tärningsschacket, som blev en knapp seger för Gurk på burk på 13 före BBLol på 11½. I och med detta var lagtävlingen avslutad med ett segrarlag i form av Friska Freys friska fiskar (Johannes Aira, Gabriel Winsnes, Loa Strandberg, Frey Blanquer, Arvin Rasti, Thi Johansson och Anton Forsström Reddy) på 191½ poäng. Gurk på burk (Vincent Andréasson, Gösta Larsson, Lycka Drakengren, Julius Rennerman Högenberg, Engla Hamrén, Gustav Lindholm och Juni Drakengren) kom tvåa med 169, tätt före I dag är det fredag (Harald Berggren Torell, Love Troberg Eskola, Keivan Mohsenvand, Filip Vlahovic, Gabriella Saldjoughi och Teodor Eliasson) med 161½ och BBLol (Tomas Kron, Vilhelm Rosengren-Svensson, Saga Drakengren, Alexander Ahlbäck, Noah Hjulström, Diego Andres och Mikael Trujillo)på 154½ poäng.

På måndagarna har Niklas och Johanna Nabbing haft en träningsgrupp för mindre barn samman med Kjell Kalén. Den gruppen har haft egen avslutning.

Vid avslutningen genomfördes prisutdelningar för poängligorna i vårens övriga träningsgrupper:

Måndagar/Mats Eriksson: 1. Gabriella Saldjoughi 64, 2. Gabriel Hjelmqvist 55, 3. Nicholas Thoong 32½ poäng.

Tisdagar/Johannes Aira: 1. Love Troberg Eskola, 2. Alexander Ahlbäck, 3. Julius Rennerman Högenberg.

Onsdagar/Vincent Andréasson:1.Johanna Nabbing och Marcus Öjebrink 10, 3. Lycka och Saga Drakengren 9.

Onsdagar/Calle Jarebo och Mats Eriksson: 1. Arvin Rasti 192. 2.  Mikael Trujillo 130, 3. Jack Gardiner 109 poäng.

Torsdagar/Harald Berggren Torell: 1. Alex Nitsche.

Torsdagar/Gabriel Svorono: 1. Gösta Larsson 34, 2. Simon Andersson 33, 3. Vilhelm Rosengren-Svensson 31 poäng.

Nu inträder sommarledigheten men klubbens träningar börjar igen i början av september. Kring skolornas terminsstart kommer vi att ringa runt till ungdomarna.