Göteborg Cup spelas i Nya Lundenskolan

Under Kristi Himmelfärdshelgen spelas såsom de senaste åren ungdomstävlingen Göteborg Cup. Den är ett samarbete mellan Manhem, Lundby SS och idrottsföreningen Warta. De senaste åren har deltagarantalet fallit, utan tvekan en följd av det traditionella klubbschackets i Sverige tillbakagång. Om tävlingen skall komma tillbaka i forna tiders glans måste nya målgrupper hittas i marknadsföringen.

Nåväl, årets upplaga samlar 46 ungdomar, fördelade på tre åldersklasser. Nio av dessa är manhemiter och efter första dagens spel av tre har flera av dessa inlett gott.

Äldsta gruppen, födda 1997-2000, ser Gabriel Winsnes på 2½ och Leonardo Aira på 2 av tre möjliga. En spelare toppar på tre raka och ännu återstår mycket att spela om.

I mellangruppen, födda 2001-2002, delar tre man ledningen på 5 poäng efter sex ronder. En av dessa är Manhems Simon Torell.

I yngsta klassen deltar spelare födda 2003 eller senare. Efter fyra ronder är Arvin Rasti en av två spelare på maximala 4 poäng.

Tävlingen spelas i Nya Lundenskolan och avslutas på söndag med prisutdelning kl. 12.00. På lördag kväll spelas en blixtturnering, som är öppen för alla schackspelare oavsett ålder och klubbtillhörighet. Välkommen till den!