301 barn i Schack4an i Göteborg

Den 2 mars var det dags för årets göteborgstävling av den riksomfattande PR- och rekryteringstävlingen Schack4an, som riktar sig till fjärdeklasser. Drygt hundra fjärdeklasser har fått klassbesök under vintern med schacklektion, utdelning av schackspel att träna på och klubbinformation.

Nytt för i år var att tävlingen efter att ha gått i Exercishuset, Chalmers kårhus och Folkets Hus´ kongressal nu tog säte i Flatåsskolans rymliga matsal. Den rymde ganska exakt de 301 barn som ställde upp till spel och gav också göteborgsschacket möjlighet att ordna servering i egen regi till skillnad från Folkets Hus och Chalmers kårhus.

Som vanligt dominerades tävlingen av de norra kranskommunerna, men också ett antal Manhem-skolor fanns med på banan, icke minst från Kungälv. Den flitige Rutger Almquist ha ensam besökt över fyrtio klasser med ett större antal nya manhemiter som följd.

Åtta klasser gick vidare till sverigefinalen, som spelas i ABB Arena i Västerås den 1 juni: 1. Hålta skola, Kungälv 391, 2. Fredkullaskolan 3-4, Kungälv 374, 3. Hällingsjö skola, Härryda 370, 4. Varekils skola, Orust 328, 5. Kopperskolan 4b, Stenungsund 320, 6. Kopperskolan 4a, Stenungsund 311, 7. Stenungsunds Montessoriskola 291, 8. Kållekärrs skola, Tjörn 282 (42 klasser).

Den fullständiga resultatlistan hittar du här.