Allsvenskan 6: uppladdning för slutstriden

Allsvenskans rond 6 spelades uppdelat på två helger, detta då lokalerna inte riktigt räckte till för den uppsjö av hemmamatcher som lockade till spel. Ettan spelade inte utan inväntar nästa helgs slutsammandrag, som förhoppningsvis skall innebära förnyat kontrakt i högsta serien. Övriga sjjutton lag samlade ihop sex vinster, sju förluster och fyra lag i derbymatcher.

I division I Västra innebar att Tvåan tog en knapp men klar seger mot gästande Skara med 4½-3½. Samtidigt kunde Trean inregistrera sin första förlust på länge: i fjol vann laget, då med nummerbeteckningen Fyran, samtliga matcher i division II och i år hade man vunnit de fem första matcherna innan nu Alingsås med Ulf Andersson vid toppbordet vägde för tungt och vann med 3 – 5. En formidabel matchsvit! Trots detta leds serien fortfarande av Trean, nu blott en partipoäng före Tvåan, och det skall mycket till om inte något av våra två lag blir det som vinner serien oh går vidare till Superettan-kval

Den sargade Fyran reste till Jönköping-Huskvarna två man kort och förlorade mycket riktigt med 1 – 7. I division II:6 ligger laget strax ovan nedflyttningsstrecket med en rond  kvar på programmet. I granngruppen II:5 tog Femman emot jumbolaget Majorna 2 och vann komfortabelt med 7½-½. I denna rekordjämna grupp är Femman ett av tre lag som på 8 poäng skuggar serieledande Kärra, som har ett enpoängsförsprång. Än är inte loppet kört!

I division III:7 var buden hårda för Manhems lag, som på bortaplan förlorade mot Halmstad (Sexan med 2 – 6) respektive Sindjelic (Nian med 3 – 5). I och med detta är Sexan avsågat i toppstriden; för Nian är kontraktet säkrat trots en säsong av matchförluster i och med att inget lag flyttas ned ur denna sexlagsgrupp.

I grupp III:6 vankades det ytterligare förluster trots hemmaplan: Sjuan förlorade mot Örgryte 2 ed 2½-5½ och Åttan mot Götaverken med 2 – 6. Sjuan har faktiskt vissa chanser till nytt kontrakt, men stora är de inte. Åttan kommer att gå in på en mittplats i gruppen.

Muntrare ser det ut i göteborgsseriens division IV, där Tian hemmaslog Kålltorp 2 med 4½-½, samtidigt som Elvan bortavann över Länsmansgården med samma siffror. Den nykomponerade Tolvan förlorade visserligen mot Kamraterna 4 med 0 – 5, men tabelläget är det att Elvan och Tian leder dubbelt och av allt att döma kommer att ta de två uppflyttningsplatserna till division III. Tolvan ligger däremot på nedflyttningsplats inför slutrnden.

I division V reste Tretton till Hindås och besegrade IFK med 1 – 4. Hemma vann Fjorton derbyt mot Femton med 3 – 1 och inför slutronden leder Tretton serien, medan Femton känner nedflyttningsspökets kalla andedräkt i nacken men förhoppningsvis ändå kan klara sig.

I division VI slöt derbyt Aderton mot Sexton med vinst för de senare samtidigt som Sjutton vann mot Kålltorp 3 med 4 – 1. Sexton toppar den manhemdominerade serien.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

Tabell för göteborgsseriens grupper hittar du genom att via samma länk som ovan klicka på Göteborg i vänstermarginalen.